Захід Мастерфайбр |

Порівняння гумової плитки і безшовного покриття

             Для забезпечення травмобезпеки при облаштуванні дитячих і спортивних майданчиків найчастіше застосовується резинове покриття. Гумове покриття для підлоги може бути безшовним або виконаним у вигляді гумової плитки 500х500 мм.

             У Замовника часто виникає питання – яке покриття на дитячі майданчики краще? Вибір на користь того чи іншого покриття буде залежати від багатьох факторів, таких як, мета використання, витрати на основу і монтаж, терміни виконання та ін. Щоб розібратися яке гумове покриття для підлоги стане оптимальним саме для Вас, порівняємо характеристики безшовного гумового покриття та гумової плитки.

Показник

Гумова плитка

Безшовне гумове покриття

1.

Ціна

На покриття резинова плитка ціна вказується без урахування монтажу.

Ціни на безшовне резинове покриття з укладанням можна порівняти з цінами на гумову плитку з укладанням.

2.

Водопроникні властивості

Гумові плити пористі, пропускають воду. Шви в місцях стику плит забезпечують додаткове відведення води

Безшовне гумове покриття має пористу структуру, добре пропускає воду.

3.

Основа

Плитка гумова укладається на тверду або сипучу основу

Безшовне поліуретанове покриття монтується тільки на тверду основу

4.

Стирання

Резинові плити стійкі до стирання.

Наливне гумове покриття стійке до стирання.

5.

Антиковзні властивості

Плитка резинова володіє антиковзними властивостями.

Безшовне гумове покриття має антиковзаючим властивостями.

6.

Складність монтажу

Гумове покриття для підлоги може бути змонтоване самостійно Замовником.

Безшовне резинове покриття на підлогу може бути укладено тільки професійною бригадою робітників.

7.

Травмобезпека при падінні

Модульна резинова підлога амортизує удари при падінні, проте потовщення покриття в найбільш небезпечних зонах (у зонах високого ігрового обладнання) в межах одного майданчика неможливо.

Безшовні поліуретанові покриття амортизують удари при падінні. Технологія укладання дозволяє виконувати покриття різної товщини в залежності від висоти ігрового обладнання в межах одного майданчика.

8.

Травмобезпека при експлуатації

Плитка гумова для дитячих майданчиків має шви, про які може затнутися дитина в процесі гри.

Безшовне покриття дитячих майданчиків не має швів, тому дитина ніколи не зачепиться про це покриття.

9.

Вимоги до основи

Гумове покриття для двору вимагає ідеальної підготовки підстави, в іншому випадку поверхня майданчика буде нерівною, велика ймовірність швидкого руйнування покриття.

Безшовне резинове покриття майданчиків не вимагає ідеально рівної основи, локальні нерівності основи вирівнюються покриттям в момент його виготовлення на майданчику.

10.

Стійкість до вандалізму

У зв’язку з тим, що покриття гумова плитка для дитячих майданчиків складається з окремих елементів (плиток), воно легко розбирається. Щоб витягнути окремі елементи з покриття майданчика не потрібно особливих зусиль і спеціального інструменту. При використанні гумових плиток на неохоронюваних територіях можливі випадки крадіжки. Можливий антивандальний монтаж за допомогою поліуретанового клею

Безшовні покриття на дитячі майданчики укладаються методом наливних килимів безпосередньо на об’єкті. При полімеризації сировини поліуретанова суміш проникає в пори основи, утворюючи з ним єдине ціле. Виривання шматка покриття з майданчика вимагає великих зусиль і спеціальних інструментів.

11.

Естетика та краса

Гумове покриття для дитячих майданчиків у формі плиток виготовляються різних кольорів, що дозволяє виконувати на майданчику різні геометричні малюнки.

Безшовні покриття для дитячих майданчиків проводиться в широкій колірній гамі. Можливо поєднання різних кольорів в межах одного майданчика в будь-яких конфігураціях. Технологія дозволяє доповнювати покриття кольоровими вставками у вигляді яскравих малюнків і візерунків.

           Причини купити гумову плитку і безшовне гумове покриття для дитячих та спортивних майданчиків у нас:

  1. Ми є безпосередньо виробником гумових покриттів. Виробництво знаходиться в місті Івано-Франківськ, також можлива доставка гумової плитки в інші міста, наприклад Львів, Тернопіль, Чернівці, Ужгород, Рівне, Луцьк, Хмельницький.
  2. Для виробництва своєї продукції використовуємо тільки якісну сертифіковану сировину від кращих європейських виробників.
  3. Виробництво і укладання гумових покриттів здійснюється за допомогою професійного обладнання.
  4. Більше 8 років роботи на ринку
  5. Всі роботи виконуються досвідченими кваліфікованими фахівцями.
  6. На всі виконані нами роботи надаємо гарантію.