Захід Мастерфайбр |

ШТУЧНИЙ ЧИ НАТУРАЛЬНИЙ ГАЗОН ДЛЯ ФУТБОЛЬНОГО ПОЛЯ?

искусственная трава

Штучна трава по своїм характеристикам відповідає натуральному газону. Але в порівнянні з натуральним газоном має багато переваг. Розглянемо детально ці переваги в порівнянні з натуральним газоном:

  1. Догляд. Штучну траву ніколи не потрібно підстригати, поливати, удобрювати, достатньо два рази в рік підсипати гумовою крихтою та розчісувати ворс. Натуральна трава потребує постійного догляду, а цей процес є трудомістким і затратним з фінансової точки зору. Перед кожною грою на натуральному газоні потрібно оновлювати ігрову розмітку, розмітка ж на штучному газоні зберігає свій вигляд протягом усього терміну експлуатації.

       2. Зносостійкість. Поле зі штучною травою можна експлуатувати сім днів на тиждень, при будь-якій погоді і в будь-яку пору року, воно не витопчується і круглий рік зберігає прекрасний зовнішній вигляд. Натуральне поле може витримувати не більше двох матчів в тиждень. Після чого газон потрібно відновлювати.

       3. Вплив погодних умов. Штучна трава витримує вплив ультрафіолетових променів, тому не вигорає, не боїться вогню та різких перепадів температур, чого не можна сказати про натуральну траву, яка погано переносить пониження температури, жовтіє з часом, а рясні дощі перетворюють поле в непрохідне болото.

       4. Штучний газон створює оптимальні умови для ковзання ноги та забезпечує відмінний відскок м’яча.

        5. Травмобезпека. Сучасні технології дозволяють створювати траву, яка не скользить після дощу.

        6. Поле з штучною травою можна укласти на будь-яких ґрунтах, виконавши попередню не складну підготовку.

        7. Довговічність. Якісна трава, встановлена з дотриманням технології та на правильно підготовлену поверхню прослужить 10-15 років.

искусственная трава

Штучне покриття може застосовуватися не тільки на спортивних майданчиках, але також і в ландшафтному дизайні. Зараз штучна трава використовується на офіційних футбольних матчах. Отже, можна зробити висновок, що штучне поле – це задоволення не з дешевих, але всі затрати на його облаштування окупляться довготривалим терміном експлуатації та мінімальними затратами на його догляд.

Для стадіонів та спортивних майданчиків застосовується саме якісне покриття, яке розраховане на великі навантаження, стійке до впливу ультрафіолету та атмосферних опадів. За допомогою штучного газону набагато простіше і дешевше створити ефективну спортивну споруду.